Biscuiti din cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2016 | 4337 vizualizari

 



Am ramas setata pe biscuiteala :P Voiam sa mai fac si aceasta reteta pentru concurs, dar nu am mai apucat. Dar mi-au ramas in cap, asa ca am trecut la treaba... Cum se vede si in poze am avut un mare ajutor. :D Merita facuti, sunt deliciosi. Pana i-am terminat de facut am devorat, impreuna cu piticul, o tava de biscuitei. Cand zic 10 portii, ma refer la 10 tavi :D
 

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 450 g unt
  • 550 g faina
  • 200 g branza afumata de capra
  • 3 oua
  • sare
  • chimen
  • susan
  • mac
  • chia
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din cartofi:

Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile :D tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si evident chia :D ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!  

 

TIPS-URI

1

Atentie! creeaza dependenta.

2

puteti folosi orice branza in loc de branza de capra

3

se pot presara si cu cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:16

Valeuuuuuu....cata treaba....dar cred ca merita tot efortul! Arata foarte bine!

Raluca57 1

11.01.2017, 20:44

Minunati! mare greseala ca am facut doar jumatate de portie. S-au devorat!!!

Bucataras Diana 1

11.01.2017, 21:54

Ma bucur ca ti-au placut, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive pentru Sarbatori